Omgeving

Silo161 ligt in het buurtschap Oosteinde. Aan de langste boomgaard ter wereld, de 7 kilometer lange Dokter Larijweg. Aan de weg staan alleen perenbomen. meer dan 1100 Stoofperenbomen van verschillende rassen waarvan elk jaar de opbrengst geveild wordt. (link naar achterliggende pagina Dokter Larijweg en Stoofperenfeest)

Vanuit dit ronde vakantiehuis kun je een wandel- of fietstocht starten en je bent zo te midden van 3 Nationale Parken met heidevelden, bossen en beekdalen. Hier kun je nog uren wandelen zonder dat je iemand tegenkomt en je zult steeds weer verrast zijn van de verborgen schoonheid van de Drentse natuur en de prachtige uitzichten. 2100 kilometer fietspad ligt voor je open om door jou ontdekt te worden.
De historische brinkdorpen Ruinen, Dwingeloo en Havelte zijn vlakbij voor een lekker hapje eten of een gezellige terrasjes. Voor cultuur snuiven bezoek je een van de vele musea die er in Drenthe te vinden zijn. Een middagje winkelen in de gezellige binnenstad van Meppel of in Hoogeveen, Steenwijk of Assen of iets verder weg in Zwolle.. Ook Giethoorn, het Venetië van het Noorden is niet ver, een bootje huren en heerlijk tussen de rietkragen varen of waan je terug in de tijd en wandel over de vele bruggetjes en pak onderweg een terrasje. Wil je lekker over een markt slenteren of een van de evenementen bezoeken die er in de buurt georganiseerd worden? Ga naar Drenthe.nl om inspiratie op te doen voor je Drenthe vakantie en bekijk de actuele evenementenkalender.