€35 korting tot en met 30 juni.

Boek een lang weekend of midweek. 

.

Omgeving

Silo161 ligt in het buurtschap Oosteinde. Aan de langste boomgaard ter wereld, de 7 kilometer lange Dokter Larijweg. Aan de weg staan alleen perenbomen. meer dan 1100 Stoofperenbomen van verschillende rassen waarvan elk jaar de opbrengst geveild wordt. (link naar achterliggende pagina Dokter Larijweg en Stoofperenfeest)

Vanuit dit ronde vakantiehuis kun je een wandel- of fietstocht starten en je bent zo te midden van 3 Nationale Parken met heidevelden, bossen en beekdalen. Hier kun je nog uren wandelen zonder dat je iemand tegenkomt en je zult steeds weer verrast zijn van de verborgen schoonheid van de Drentse natuur en de prachtige uitzichten. 2100 kilometer fietspad ligt voor je open om door jou ontdekt te worden.
De historische brinkdorpen Ruinen, Dwingeloo en Havelte zijn vlakbij voor een lekker hapje eten of een gezellige terrasjes. Voor cultuur snuiven bezoek je een van de vele musea die er in Drenthe te vinden zijn. Een middagje winkelen in de gezellige binnenstad van Meppel of in Hoogeveen, Steenwijk of Assen of iets verder weg in Zwolle.. Ook Giethoorn, het Venetië van het Noorden is niet ver, een bootje huren en heerlijk tussen de rietkragen varen of waan je terug in de tijd en wandel over de vele bruggetjes en pak onderweg een terrasje. Wil je lekker over een markt slenteren of een van de evenementen bezoeken die er in de buurt georganiseerd worden? Ga naar Drenthe.nl om inspiratie op te doen voor je Drenthe vakantie en bekijk de actuele evenementenkalender.

 

Wat vind je in de nabije omgeving van Silo161?

Tips om te doen of te bekijken,  voor een kopje koffie of een hapje eten:

 

Soms kun je er niet zomaar van uit gaan dat je als gast alle leuke plekjes in de omgeving gaat vinden of tegenkomen tijdens je verblijf in Silo161. Daarom vinden we het leuk om de voor de hand liggende tips te combineren met de misschien wat minder goed vindbare.

Voor een fietsafstand van maximaal 30 minuten  en ongeveer 9 autominuten vanaf Silo161 hebben we de volgende tips voor je:

Cultuur:

 • Museumboerderij de Karstenhoeve op Dokter Larijweg 21 is een echte aanrader als je wilt zien hoe de boeren in deze omgeving leefden. Ook organiseren ze fairs, antiekveilingen, leuke tentoonstellingen en 3 x per jaar kun je het openlucht schouwspel Boerendrokte
 • Fiets even langs het Snijpunt van Nederland dat in Oosteinde ligt. Ter hoogte van de boerderij aan de Dokter Larijweg 148 vind je de plaquette van het snijpunt van Nederland, dit is het exacte punt waar de lijnen elkaar kruisen als je een lijn van het uiterste noorden van Nederland naar het uiterste zuiden trekt, en een lijn van het uiterste oosten naar het uiterste westen van Nederland. In eerste instantie is dit met een rode stip op de weg aangegeven, inmiddels kun je er de plaquette vinden. https://middelpunten.wordpress.com/2012/09/10/middelpunten-van-nederland-deel-4/

Winkels en Brocante, Dit zijn leuke, misschien niet zo voor de hand liggende adresjes in de buurt:

 • Kaarsenmakerij het Tweede lichtje met workshops en winkel en boomkwekerij is dit een gezellig erf waar je lekker kunt rondsnuffelen
 • de Olde fietse Voor brocante, curiosa en antiek kun je in het achterhuis van dit bijzondere huis verrast worden door de enorme hoeveelheid spullen en gebruiksvoorwerpen uit grootmoeders tijd. Fiets of wandel vanaf Silo161 naar nummer Dokter Larijweg 117.
 • Kringloopwinkel de Wolden Voor koopjes en tweedehands spulletjes wordt de Kringloopwinkel Ruinerwold goed bezocht.  Ik ben steeds weer verrast hoe druk het daar is met mensen die van allerlei leuks scoren om het een tweede leven te geven. Deze kringloop wordt gerund door vrijwilligers en de opbrengst gaat naar goede doelen in de omgeving.
 • Marjolein Breukhoven heeft fantastische kippenrassen die allemaal verschillende kleuren eitjes leggen. Ze verkoopt ze aan de weg in een kast op Dokter Larijweg 102 haar inspirerende instagram account vind je onder: lekkers van het platteland.
 • Boetiek de Smederije in Ruinen, een knusse winkel voor je nieuwe outfit., een gezellige woonwinkel,
 • Inouthout voor landelijke accessoires en originele tafels en buitenkeukens. Dokter Larijweg 87

Er zijn naast onderstaande adresjes ook vaak stalletjes langs de weg te vinden, fiets over de Dokter Larijweg en verzamel je kostje voor vanavond!

 • Marjolein Breukhoven heeft fantastische kippenrassen die allemaal verschillende kleuren eitjes leggen. Ze verkoopt ze aan de weg in een kast op Dokter Larijweg 102 haar inspirerende instagram account vind je onder: Lekkers van het platteland.
 • Het Ambacht in Ruinerwold is een verswinkel en brasserie die gerund wordt door een enthousiast koppel dat een werkplek biedt als dagbesteding aan mensen met een beperking. De producten komen van eigen boerderij of van de bakker en de zuivelmaker uit de directe omgeving van Ruinerwold.
 • Woldzuivel op huisnummer 50, hier vindt je naast de eigengemaakte heerlijke zuivel ook andere streekproducten in het stalletje
 • Jan Steenbergens’ eko vlees biedt een scala aan biologisch vlees van dieren die veel aandacht en zorg hebben gehad.
 • Boshijko studio voor de wijnliefhebber, bij hen vind je wijn die in partijtjes wordt ingekocht, hier een beschadigde doos en daar en een etiket dat wat los zit. Ze hebben veel verstand van wijn en nemen de tijd om je van alles te laten proeven voordat je met de (fiets) tassen vol weer op pad gaat. Een bijzonder adresje! Wolddijk 5 Ruinerwold telefoonnummer: 0522 480 490
 • SantingMeyling is een boerderijwinkel waar het vlees van eigen biologische koeien wordt verkocht plus fruit en groentes van eigen akkers.
 • Eierautomaat Maatman voor verse eitjes voor de beste prijs in de omgeving. Velen fietsen een extra stukje om voor deze eitjes.
 • Het Vershuus in Ruinen biedt verse groenten, kip en vlees van 3 bedrijven die hun handen ineen hebben geslagen.