€35 korting tot en met 30 juni.

Boek een lang weekend of midweek. 

.

Wandel- en fietsprovincie Drenthe

Een vakantie in Drenthe is niet compleet zonder een mooie route! Wandel of fiets langs mooie uitzichten en geniet van de Drentse natuur.

Wandelroutes in Drenthe

Uren door de bossen dwalen en over de heide wandelen zonder dat je iemand tegenkomt? Dat kan in Drenthe. Wandel zomaar ergens naartoe en laat je verrassen door wat er op je pad komt, kies een bestaande wandelroute of stippel je eigen route uit. Je kunt je vakantiehuis in Drenthe als uitgangspunt nemen voor een heerlijk dagje wandelen of fietsen waar je geniet van prachtige en afwisselende uitzichten!

Het Maarten van Rossumpad

Het Maarten van Rossumpad is vernoemd naar de 16e-eeuwse legeraanvoerder in dienst van de Hertog van Gelre. Het is 384 kilometer lang en loopt van 's-Hertogenbosch naar Steenwijk. De route is verdeeld in 23 etappes. Onze vakantieappartementen liggen in de buurt (4 km) van Havelte, waar de route langskomt. Het is daarom een goede uitvalsbasis voor de laatste twee etappes: etappe 22 en 23!

Routes door Nationaal Park Dwingelderveld

Als je start vanaf bezoekerscentrum Dwingelderveld kun je verschillende prachtige routes volgen door het natuurgebied. Ook zijn er op Wandelnet verschillende routes te vinden, zoals deze route van 14 km. Ook op Drenthe.nl vind je verschillende mooie routes in Zuidwest Drenthe, die makkelijk bereikbaar zijn vanuit onze vakantieappartementen.

Stippel je eigen route uit in Drenthe

Het wandelnetwerk van Drenthe is maar liefst 5777 kilometer lang! Je kunt met de Wandelnet routeplanner gemakkelijk je eigen route maken langs de verschillende knooppunten. Daarvoor kun je met de auto of fiets naar een mooi gebied rijden en vanuit daar een route volgen. Vanuit de vakantieappartementen Silo 161 ben direct bij knoppunt 59: Dokter Larijweg 164. Als je dit intypt in de routeplanner heb je een mooi startpunt voor jouw route!

Fietsen in Drenthe

Eindeloze fietspaden over de Drentse heide, door de bossen, langs schilderachtige dorpjes en gezellige evenementen. Al fietsend door de Drentse natuur trekt er allerlei moois aan je voorbij. Met meer dan 2100 kilometer aan fietspaden is Drenthe een echte fietsprovincie te noemen. Vanuit onze vakantieappartementen kun je heerlijk fietsen. Bij onze appartementen is een afgesloten fietsenschuur met oplaad mogelijkheid voor e-bikes!

Dwingelderveldroute

Fietsen in Nationaal Park Dwingelderveld? Silo 161 is jouw perfecte uitvalsbasis! Neem bijvoorbeeld deze route van 46 km. De route begint normaal in Dwingeloo, maar vanuit onze appartementen ben je het dichts bij punt 8: de Mariakerk van Ruinen.

Je eigen fietsroute maken

Drenthe heeft een fietsnetwerk met knooppunten. Daarmee maak je gemakkelijk je eigen route. Vanuit Silo 161 ben je dichtbij verschillende knooppunten. Fiets je in de richting van Ruinen? Dan kom je langs knooppunt 82. Volg je de Dokter Larijweg de andere kant op, richting Ruinerwold? Dan kom je knooppunt 42 tegen. Via deze website kun je een eigen route maken.

Ontspannen na een dagje natuur

In onze luxe vakantieappartementen in Drenthe kun je heerlijk ontspannen na een actieve dag! Je hebt een eigen privé terras en tuin met uitzicht over de weilanden. In het appartement vindt je een ruime, stijlvolle woonkamer waar je helemaal tot rust kan komen. Ook helemaal ontspannen te midden van het Drentse platteland? Bekijk onze appartementen of neem contact met ons op!